BMW и Toyota подписаха официално днес

Общи 01 декември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6600 посещения | без коментари

BMW Group и Toyota Motor Corporation (TMC) ще си сътрудничат в средносрочен и дългосрочен план при разработката на екологични технологии от следващо поколение. Съглашението бе подписано днес в Токио. В рамките на споразумението двата концерна планират съвместна работа при фундаменталните разработки на технологиите за литиево-йонни батерии от следващо поколение. Освен това двете компании проучват и възможностите за сътрудничество и при други проекти.
Едновременно с това BMW Group и Toyota Motor Europe (TME), европейското дъщерно предприятие на Toyota Motor Corporation, договориха и доставката на ефективни дизелови двигатели на BMW Group на TME. Договорът предвижда през 2014 година да започне доставката на TME за 1,6- и 2-литрови дизелови двигатели за автомобилите с марката Toyota в Европа. С тези двигатели Toyota планира да увеличи продажбите на автомобили с нисък разход на гориво и емисии на CO2.
Норберт Райтхофер, председател на Управителния съвет на BMW AG коментира: „Toyota е лидер при производството на екологични серийни технологии при масовите автомобили, а BMW Group е най-иновативният и с най-устойчиво развитие производител на премиум-автомобили. С тази стъпка ние обединяваме нашите усилия, за да ускорим разработките на екологични технологии и да наложим нашето технологично превъзходство в съответните сегменти. С доставката на нашите ефективни и динамични дизелови двигатели на Toyota ние продължавате да разгръщаме планираните продажби на задвижващи системи."
Президентът на TMC Акио Тойода сподели: „Съвместната работа с BMW Group ни доставя голяма радост. BMW е производител с дългогодишни традиции в автомобилостроенето в Европа, като автомобилите им са се превърнали в олицетворение на радостта от шофирането. За да ускорим развитието на автомобилната индустрия и обществото, двата концерна ще обединят своите всеобхватни знания и опит - на първо време в областта на екологичните технологии - за да могат да произвеждат още по-добри автомобили".

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте