McLaren P1 с двигател с вътрешно горене и електромотор

Общи 20 февруари 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3795 посещения | без коментари

IPAS (Instant Power Assist System) - технология, дошла директно от Формула 1, и DRS (Drag Reduction System), 916 к.с. (903 bhp) мощност, 900 Нм и вредни емисии от 200 г/км ще са данните на серийния McLaren P1. Ревизираният 3,8-литров битурбо бензинов V8 двигател е съчетан с лек електромотор, който осигурява въртящия момент незабавно. Електрическият режим на суперколата позволява скромните 10 км с нулеви вредни емисии.
Двигателят с вътрешно горене е средно разположен. Този силов агрегат е нова версия на познатия ни M838T и е преработен така, че да издържа на много по-сериозни натоварвания. Бензиновият двигател генерира мощност от 737 к.с. (727 bhp) при 7500 об/мин и въртящ момент от 720 Нм при 4000 об/мин. Електромоторът е разработен от McLaren Electronics и разполага с макс. мощност от 179 к.с. (176 bhp) и е специално направен за McLaren P1™. Неговият макс. въртящ момент е 260 Нм, като той значително подобрява реакцията на газта. Комбинацията от данните на двата агрегата дава пиковите 900 Нм при 4000 об/мин.
Електромоторът е монтиран директно към двигателя с вътрешно горене, и цялото задвижване е канализирано към задните колела през 7-степенната трансмисия с два съединителя. По един безподобен начин двата мотора работят заедно, осигурявайки повече от очакваните мощ и въртящ момент.
McLaren P1™ разполага с няколко работни режима, в които участват и двата двигателя, и един само с електрически мотор. Акумулаторът за него тежи едва 96 кг и е монтиран върху карбоновото шаси.
Повече информация за серийния модел очаквайте след старта на салона в Женева в началото на март.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте